Två gånger det är inte ofta

Ja det är ju inte ofta jag bloggar två gånger om dagen, men sitter och väntar på att jocke ska komma hem så att vi kan få lite mat i magen.
Där efter vet jag inte vad kvällen har att bjuda på om det blir att vi röjer lite på ovanvåningen eller om vi bara tar det lungt.
Men något som är helt klart är att det blir en promenad med hundarna. Det har blivit så kallt nu så att jag måste i allfall börja använda täcke på Acke. Han fryser så fort vi kommer utan för dörren.

Har fixat med hemsidan länge idag, men det börjar komma sitt slut och det känns skönt så att man bara snart behöver uppdatera den och kan ängna sig åt andra saker.

Jag har igentligen jätte mycket att göra här hemma som jag riktigt inte har fått tummen loss att göra. Men i allfall blir det att jag tar tag i det till helgen om nu joakim sätter igång med golvet. För det är inget som jag precis kan hjälpa till med. Jag har i allfall mätt där uppe så jag tror att mitt arbete är färdigt på den fronten.
Har ju mitt lilla projekt som jag ska börja med sedan där uppe och det är angående väggarna.

Satt och funderade över en sak. Vi har tidningar på Toa och de ligger just nu på hinken som vi har där. Och det stör mig ganska mycket. Så nu i någon dag har jag gått och funderat på att virka till en liten korg som man kan hänga på väggen som man kan stoppa det i. Hmm men måste bli klar med det andra innan jag börjar med det.

Nu tror jag snart älsklingen kommer så jag får förbereda med maten lite nu så att det är klart.

Ha det NiCe


Tittat på vilt och en hemsk morgon

Igår kväll efter kvälls maten begav vi oss ut till älsklingens jakt marken för att spana efter vilt. Till en början såg vi inte så mycket men sedan stöte vi på en älg ko med två fjorlingar och 3 rådjur.
Tyvärr blev det riktigt fort mörkt så vi såg inte mycket mer innan vi begav oss hemmåt igen. Men det var skönt att åka ut i naturen och bara åka runder.

Säger bara vilken morgon jag har haft. Morgon började med att Sigge behövde kräkas så det var bara att springa ut i morgonrocken och blotta sig. Snabbt in igen och sedan hoppa i kläder innan jag begav mig ut med Grimm Sigge och Acke. Tänkte ta en lite längre runda med dem. Hade inget koppel på Värken Grimm eller Sigge med de gick fint bredvid. Sedan sa jag hopp och lek och de fick springa och kissa och bajsa och så klart skulle alla bilar komma då och hundar som satt och sket över allt ,kunde efter åt skuttat upp på vägen. Så fick gala halsen av mig med att de skulle sätta sig ner. Tåv gånger hände det. Men hela kom vi hem igen

Sedan ut med hekla som gjorde snabbt ifrån sig som vanligt och ett litet snabbt tränings pass med henne.

Sedan ut med Bozz och Lotuz och det började direkt med kaoss. Lotuz skulle dricka och drog ditåt medans Bozz på något vis lyckades snurra in sig i fontänen och höll på att stypas. Så fick snabbt lossa han så han började få panik. Suck säger jag bara men sedan kissade de och bajsade som vanligt. Knas hundar. Tror att vi har haft något vilt här ute i natt för hundarna var verkligen intresserade av diket så där måste har sprungit ner något.

Nej sedan har morgonen rullat på som vanligt. Har ätit frukost för en stund sedan. Sedan har jag legat och krypit på ovanvåningen på alla 4 och mätt golv. Så ikväll blir det att röja undan och sedan ska det läggas nytt golv. :) Men för det mästa ska jag nog titta på bara :)

Nej så nu tänkte jag att jag skulle fixa en stund med hemsidan innan jag sätter igång och hänga tvätt och röja här hemma så det är klart till älsklingen kommer hem.

Ha det NiCe

Onsdag

Dagarna springer som sagt bara iväg känns det som. Men härligt härligt.
Ja vad hände igår, blev städning till kaninerna och under städningen upp täcker jag att jag blir av med den anna kaninen. Jaha var är Baffy nu, hoppas att hon inte har skuttat ner, men precis när jag tänker gå ner och kolla så ser jag att sop säcken med hö rör sig. Och när jag öppnar den jo vist sitter hon där i och smaskar i sig hö. Söt nosan ^^
Sedan blev det ett två maskiner tvätt innan jag satte igång med middagen och kan säga att det verkligen blev skit gott.
Pannkaksrulle med köttfärsfyllning. Allt blev upp ättet.

Sedan på kvällen blev det en härlig promenad i den friska luften innan vi kom hem och jag satte mig och fixade med hemsidan med älsklingen fixade med annant.

Så vad som står på planeringen idag är att tävtta vidare, städa över och sedan bege sig in till stan för att in handla lite saker till kylen. Sedan kvällen blir väll lugn med att kanske åka ut och spana lite djur eller blir det att vi blir hemma och tittar på Idol. vi har inte riktigt bestämt oss än.

Bjuder på bilder här under


Spårning och funderingar

Då är det tisdag och det är bara ett par dagar tills det är i helgen igen. Och helgens aktiviteter är jakt med hund och spårning. SKOJ SKOJ ^^

Annars är man allt mer än seg, tyckte det var så fint väder idag när jag vaknade och det var det, men attans vad kallt det är ute. Nu åker verkligen vår kläderna in och fram med vinter klädderna. 8 grader har vi nu och det går snart över till efter middag.

Igår satt jag ner och skrev en lång lista på vad som ska göras denna veckan. Och min tanke är att innan veckans slut så ska alla sakerna vara strykna från listan, men så länge jag sitter här så får jag inget gjort, men tänkte få i mig denna koppen kaffe så att huvudvärken släpper.

Har funderat på att skaffa mig en liten dagbok till hundarna. Att skriva på nätet och sedan skriva ut det för att sätta det i hundarna pärm, skoj att sätta sig ner och läs ahur det har gått, man kan ju också gemför från första och från den sista man gjorde.

Spårningen i söndags, börjae med att vi begav oss ut i skogen vid 2 tiden, det är verkligen kanon skönt att vara ute i skogen hela tiden. Man får så mycket frisk luft i sig och inte bara det man blir så härligt trött också.
Men här kommer de under på rak hur det gick för varje hund.

Acke: acke gick det inte alls bra, han tog spåret i början bra, men sedan började han flacka. Vinkeln tog han kanon bra men gick bara en bit och kissade igen. Flackade mäst fram och tillbaka hela tiden i spåret. men vet ej om det handla om att det var sur i marken som det blev svårare för han, men sedan hade han inget större intresse för klöven.
Sigge: Sigge var kanon duktig och det gick verkligen kanon bra, näsan i backen hela tiden och konsentrerad hela tiden. tog vinkeln kanon bra också gjorde han så han gjorde mig riktigt stålt.
Grimm: Grimm fick bara ett änkelt spår som var rakt, och det var inga problem med han, har ändrat lite för han. han är väldigt speedad så jag sätter han ner och klappar han innan vi går på spåret. Men han hade inga probem med spåret mer än när vi nådde fram till en vatten pöl som gjorde det lite svårar för han.
Hekla:Hekla var duktig ,men i hennes spår hade nog ett annat djur passerat som tog upp hennes intresse. Men hon sig till slutet med hjälp av jocke i mellan åt.
Bozz: Gick bra i spåret och sköte sig kanon hela tiden. Han makerade bra där ben bitarna låg i spåret. Duktig som vanligt lille Bozzen.

Kvällen avslutade med pizza och titta på tv innan vi bäddade ner oss. Riktigt trötta efter en hel dag ute i den friska luften.
Kommer någon bild och film

 


Vilt spårning 2010-09-26 from Casandra Söderberg on Vimeo.


Spårning

Då är det söndag och som alla andra helger så springer helgerna bara iväg. Går dagen var lugn och dagen spännderades till att fixa med hemsidan som inte alls blev bra. Det ville inte riktigt som jag, men idag löste jag problemet och nu ska det väll bara rulla på.

Idag står det vilt spårning på schemat. Sigge ska gå sitt första vilt spår så det ska bli spännande och se hur han tar det.
Men jag tror att han kommer gå lika bra som när han gå vilt spår. Video kameran ska med så vi ska filma det. Så det kommer komma upp video sedan.

Annars vet jag inte vad jag ska skriva mer om idag, blir bättre att uppdatera ikväll efter att vi har varit ute.  För Sigge ska jag gå med en ända gång medans de andra hundarna ska vänta tills i kväll att gå.

Kallt är det ute så att blir att hoppa i en massa kläder så att man inte frys ihjäl.


Fredag

Ja då har denna veckan snart nått sitt slut, för idag är det fredag.
Är väll inte världen piggaste idag, känner mig små hängig, men har i allfall inte sovit bort dagen idag som jag typ har gjort innan i veckan.

Min bil i sönder igen, fan är riktigt trött på den jävla bilen nu alltså. Nej den började smått låta lite konstigt igår men det försvann, och idag tog älsklingen den till jobb och då började den låta som fan, small hela tiden eller det låter mer som att något skrapar i marken fast det inte gör det.
Så i helgen ska Jocke och hans pappa titta på den och hoppas att de hittar problemet och att inte det är för stort eller blir för dyrt att göra vid. Så flr tillfälet har vi bara en bil.
Ska snart köra och hämta han, blir vid runt tre tiden, men innan dess tänkte jag att jag skulle städa över och plocka undan innan jag beger mig iväg.

Ananrs vad som händer i helgen så tror jag att det blir spårning antingen i morgon eller på Söndag, vilken dag det blir har vi inte kommit över rens om än.

Tycker det är kanon skoj och kanon skönt att komma ut varje vecka och spåra med hundarna. Dock blir det mindre spår nu till grimm då han var så okonsentrerad sist vi spårade. Så ett par 30 meter spår blir det till han igen innan det blir längre spår. Acke kör jag som vanligt. Står i val och kval till att om jag ska sätta igång och vilt spåra med sigge eller om jag ska låta honom bara gå person spår.

Hoppas på att få hem ett däck i helgen också så att jag kan börja dra lite smått med grimm igen. Han blir så härligt trött av det.

Nu får jag nog sätta igång innan klockan hinner bli för mycket och jag får inget gjort här hemma.


En liten smak av hemsidan här. den är under ombyggnad nu

Hus sålt

Fick precis lyckliga besked. Huset är sålt nere i skåne nu. Kan säga att det verkligen känns som en lättnad i kroppen nu. Man har ju gått och varit orolig över hur länge man ska behövt gå och betala hyra på det. Det har ju ändå inte varit en liten summa som man har betalt in. Men nu är det äntligen slut på det.

Nu kan man verkligen börja leva här och nu, nu... Enormt skönt. Gahaa :)

Annars idag började dagen med att när älsklingen körde och jobba att släppa upp grimm i sängen. Och då är det kört, jag somnar verkligen som en stock. Så när klockan var elva orkade jag palla mig upp ur sängen. Huvud värkte som tusan så trodde att det skulle spricka. Sedan kurrade magen också lite. Och då det tar närmare en timme att rasta hundar samt ge dem mat. Så fick jag vara hungrig. Men så upptäcker jag plommenen i trädgården. Och tar ett och hur jag äns kan komma på en sådan sak att det kanske finns en mask i den. Det vet jag inte. Men sedan började jag må riktigt illa. SUCK..
Men fick ändå i mig två mackor till frukost. Sedan blev det att fixa med hemsidan då jag kom på att det finns mycket som man kan göra fast jag inte har några bilder hemma.
Sedan blev det att åka in till stan och handla mat tills ikväll.
När jag kom hem var älsklingen redan hemma och det kändes verkligen skoj att få komma hem en ända gång och han är hemma och att jag får komma hem :)
Han gick i vårt skit land och plockade hund skit för att sedan klippa gräset. Så han började fixa med gräset när jag startade med maten. Hemma gjord Pizza. all mat slank ner i magen och till slut satt vi båda och pustade vi mat boder propp mätta. Glad över att han tyckte maten var god. :)

Sedan så nu för en stund sedan kom jag hem efter att ha varit på en promenad med hundar. Så nu har jag precis satt mig vid tv och tittar på IDOL.

Så tänkte när äsklingen kommer hem att vi ska fixa med hemsidan innan vi går och lägger oss. För just nu är han och jagar grävling och har ett gäng hundar med.

Här kommer några bilder som jag precis har tömt ifrån mobilen.


Älsklingen ute på promenad

När vi var på utställning med Tyson och Hekla

Trötta hundar på morgonen

Tröttar hundar igen

Är det bara jag som lyckas dammsuga så att man spränger påsen :)

Sigge och Grimms nya kompisar. Ett gäng tjur kalvar

Bozz sitter och tittar på en tjur kalv

Onsdag

Dagarna verkligen bara springer iväg, men det är skönt det med, läntar ju framåt nu för tiden :) Men samtidigt vill man ju vara här och nu också.

Igår blev det Skövde på kvällen för at införskaffa sig en ny hårddisk och det gjorde vi också. Jocke som är bättre än mig på sådant hittade en som var bra. Sedan blev det även ett putts sätt till datorn så att jag kan hålla den ren och fin, och den behövde verkligen städas, den var inte precis jätte ren, dammig som tusan, men nu blänker det ifrån den. :) Ska även ta Jockes dator och Tv med det meddlet idag, tänkte jag.
Sedan blev det rusta också. Och där blev det så klart lite mer än vad vi skulle ha. Blev en matta till Tv rummet under soffan. Sedan en matta till köket. Köks mattan har varit upp skattade av hundarna och de tycker att den är skön att sova på.
Sedan blev det lite godis och hårband. Sedan leksaker till hundarna. Tåv leksaker en tutleksak och en trasa. Sedan blev det en stor dyna till spisen som de kan ligga och gotta sig framför när brasan är tänd. :)

Annars idag är det relaterat lungt, har planerat att ta storstädning idag här hemma innan älsklingen kommer hem. Funderar även på att dra ner skrivbordet och ha det här nere så att man får väck skrivaren från vardagsrummet. Ser inte snyggt ut där den står och då kan man även ha andra viktiga saker där.

Bjuder på två bilder från det jag har handlat, den anna bilden på leksakerna är den fågeln till vänster. Sedan madrassen är inte lika dan men någon liknande.

Sedan kommer det filmer under från spårningarna

Vilt spårning 2010-09-19 from Casandra Söderberg on Vimeo.


Hekla from Casandra Söderberg on Vimeo.




Mycket vid datan

Det känns som jag har suttit länge vid datan nu.
Det är så att jag håller på att göra klart filmerna som jag har spelat in.
Än så länge har jag gjort klart två av 4 st. Men då jag sitter med Johanna samtigt på Skype så laggar det som tusan och det är lite svårt att bedöma klippningen och annat.
Saknar det gammla Movie maker film pogramet, mycket änklare att jobba med än detta pogramet jag använder nu.

idag ska jag köpa en extern hårdisk sedan ska vi lämna den gammla, så nu hoppas jag bara att han kan rädda så många bilder som möjligt.
Men som killen hade sagt har han alldrig miss lyckats så det kommer säkert gå kanon bra, får hålla tummar och allt för det.

Annars är det skit väder som vanligt här uppe, fasen det har regnat mycket nu på senaste tiden. Och inte bara det, det är ju riktigt kallt. lite tråkigt faktist för nu får man snart plocka fram vinter kläderna.

Då videona inte är klara så får jag lägga upp bilder när jag tränar med Grimm







En söndrig extern hård disk och spårning

Igår så fixade jag och Jocke med hemsidan, lämnade datan bara för en stund och hör en smäll inne ifrån vardagsrummet. Jo då acke och Lotuz hade råkat dra ner den externa hårddisken på golvet. Nej sa jag men märkte att den fungerade till en börja. Men sedan efter en stund så märkte jag att den inte fungerade, och efter att dragit ut sladden så hittar inte datan den över huvudtaget.

Så nu blir det att lämna in den och hoppas att det går att rädda det som finns på den. 29 000 Bilder har jag på den. Blir fruktansvärt ledsen om det inte går att rädda. En bild säger mer än 100 ord. Nej när jag får hem den igen om det går att rädda så ska jag lägga alla bilder på en skiva sedan ska jag lägga över alla bilder på en ny extern hårdisk till.

Annars blev det en tur ut på landet med hundarna rättare sagt ut blandåkrarna. Jätte mysigt. Började med att släppa Sigge som tyckte fåren var lite roliga att jaga samt hästarna. Efter lite skäll ifrån mig och Jocke gick det bra. Sedan släpte jag Grimm och sedan acke.. Till sist kom vi fram til lett fält och där släppte vi alla 4 till sist. De som njöt mäst av att springa var Grimm och Hekla de sprang som galningar och det med gjorde på kvällen att Grimm förmodligen hade sträckt sig för han haltade runder här hemma. Men med en film framför elden och massage från bogen och ner så går han fint idag.

Idag började dagen med att vi åkte till Floby och röstade. Det var Jocke som skulle rösta jag skulle ju rösta nere i skåne så det gick ju inte. Efter det blev det bort till Martin och hans familj och en kopp kaffe. Satt där medans regnet öste ner. Suck för regn säger jag. Tillsist blev det uppe håll och vi hoppade in i bilen och begav oss ut i skogen. Under tiden vi la spåren till Zingo, Acke, Grimm, Hekla och Bozz så började regnet ösa ner. Ush för regn men sedan är det för jävla skönt att vara dyng sur :) Så efter vi hade lagt spårena blev det hem och byta klädder för att sedan åka och handla mat till kvällen och kvällens gäster. Efter att vi hade handlat blev det upp i skogen och gå med hundarna.

Acke: Det gick både bra och dåligt då det hade regnat så mycket. Men han började konsentrerat och jag får väll säga att han var det hela tiden. Jag var i allfall konsentrerad, märkte inte att jocka var nästan uppe och gick på mig när jag gick spåret. blev ett stop som vanligt för honom att bajsa, men sedan fortsatte han. En aning för het är han, men det är ju tyvärr inte så ofta som jag spårar med han. Det var rättare sagt förra året jag spårade sist med han.

Grimm: Det gick verkligen inte alls bra, kändes inte alls som han viste vad han höll på med och han var en aning för het på gröten. Fick visa han mycket i spåret och jag vet att grimm kan mycket bättre än vad han presterade idag. Men som Jocke sa så ska vi gå ett par korta spår med han i stället för att få ner hans heta spårning och få honom lugnare i spåret. Sedan säger jag än en gång att det är för regnet. Men smuttsig var han i allfall tror han hade lera långt över öronen.

Hekla: Hon gick bra, hon hade precis som de andra två svårt i början men hon sköte sig bra. Gick lungt, och när hon kom av sig gick hon tillbaka och tog upp spåret igen. Duktig flicka. Stoltare flicka får man leta efter när hon har kommit fram till spåret.

Bozz och Zingo vet jag ej hur det gick för, för att jag var inte med. Efter att vi hade gått spåren med de tre första körde jocke hem och lämnadem ig och hämtade Bozz.
Så jag städade snabbt över och satte igång med maten. Efter en stund kom Angelica, John och Felicia på middag. Blev Mango chuttney en absolut favurit i mina ögon. Men den blev inte så god som den brukar bli, men kan vara för att jag inte fick rätt burk mango chuttney. Men men bättre nästan gång och det gick att äta. Tackar de alla tre för en trevlig kväll. ^^

Så nu sitter vi här framför tv och tittade på VALET på tv. Surt att man inte var med och röstade. Men jag får rösta nästa gång. Det ska jag minskäll göra. Men nu ska vi snart krypa ner och sova. I morgon ska jag fixa med filmerna från i helgen. Kanske hinner med de andra, tror att jag har dem på datorn och inte på den Externa. Så i veckan ska väll alla videosar vara klara. Och jag hoppas att min disk bli klar i veckan så att jag kan komma igång med hemsidan igen. Fan var så på hugget med den nu. Och så hänger detta. Behöver en massa bilder där inne ifrån ju.

Här kommer en bild på en Get som jag tog ifrån bilen ikväll efter spårningen på väg hem.
Och någon bild från de rådjur som vi såg när vi hade varit på promenad med hundarna.

Ha det NiCe


Film

Rätt sent att blogga men jag har inte hunnit göra det innan idag. Men nu sitter jag och väntar på att den andra videon ska laddas upp sedan ska jag ladda upp den på vimeo.

Ja vad har hänt idag. Idag har jag hållit på nästan hela dagen. Städat, handlat och städat till kaninerna lagat mat ute med hundarna mm. Dagen har verkligen sprungit iväg.

Rätt skoj när jag var och handlade idag. Jag känner ju inte så många här uppe än i allfall men i allfall när jag stod och packade ner mina varor ser jag i ögon vrån att någon kommer i mot mig och sedan knuffar till mig. En massa han snurra i skalllen, va gör människan hur vågar den knuffa mig :). Så upptäcker jag när jag tittar upp att det är Angelica ^^.. Skoj att träffa någon som man känner när man är ute och handlar, så det blev att vi snackade lite och förmodligen kommer de till oss på söndag och äter middag. vet ej än vad jag ska bjuda på :)

Så just nu sitter jag här med Acke, Grimm, Sigge och Hekla Husse är iväg med de andra två och jagar grävling. Hoppas att de får någon ikväll. ^^

I morgon blir det spårning med hundarna. Blir att vi lägger spåret på förmiddagen sedan går vi på kvällen så blod får plockas fram ikväll annars har jag nästan allt klart. ^^

ska jobba vidare med videosarna nu. Antingen blir det Hekla video eller Acke video det har jag inte bestämt mig än för i heller ^^
Ha det Nice

Tränings Video 2010-09-15 from Casandra Söderberg on Vimeo.


Bakning än en gång

jag har nog verkligen kommit in i ett bak stimm om man säger så. Tycker det är riktigt skoj att baka. Dagen bakning blev Amerikanska muffins. De ser verkligen smarriga ut nu när de är klara. Och jag kan säga att receptet var inte jätte svårt i heller.

Och som de flesta vet är jag Sveriges chokelad gris. Älskar chokelad över allt annat :)
Så ikväll blir det att man smakar på dem och så kanske jag kan rekomendera dem till johanna i morgon som idag bakade Brownies. Så får hon rekomendera dem för mig. Är verkligen skoj att baka med någon annan och det bästa av allt vi står i varsit kök och behöver igentligen inte trängas och slås om spisen ^^

Men som sagt blir det att smaka dem ikväll till Halv åtta hos mig och Idol.

Annars så går detframåt här. Har inte fått upp låderna än och kommer inte att packa upp det sista i heller då vi ska lägga nytt golv så det känns bara onödigt att dra upp allt och sedan behöva dra ner allt igen för att sedan sätta upp allt igen. Nej då får det vara så där som det är så länge.

Annars blev det hund träning igår. Grimm, Acke och Hekla. Filmade gjorde jag ockå.

Grimm har jag börjat med Appoteringen att han ska hålla det, men just nu ser det inget vidare ut då han vill spotta ut det hela tiden. Men med mer jobb så ska han snart hålla den lika bra som Acke. Acke älskar att apptera.
Sedan blev det Trix inlärning också. Gå med fram benen på en skål och gå runt. Det tog verkligen inte lång tid för att han att fatta det och det ser redan bra ut.

Acke blev det att lära in trix, Han ska plocka upp en penna och lägga den i en skål, Just nu har han inte fattat han ska spotta ut den i skålen men med daglig träning på det så ska det snart sitta.

Hekla blev det snurr träning. Hon kunde snurr innan lite grann, men när man visade med handen. Så det håller jag på att jobba bort så att hon ska bara lyssna och lära sig ordet snurra. Den lilla flickan är snabb lärd kan jag säga och till slutet såg det bra ut och hon börjar fatta det.

Så det blir träning idag också. Blir nog att jag blandar in Bozz också idag. Tänkta lära han snurr han med. ^^
Filmar gör jag varje gång och det är verkligen jätte bra att göra det, då man ser vad man gör fel. Jag upptäckte själv att jag berömer mig själv på ett tokigt sätt som både fick mig och min kära sambo att skratta som fan.

Bjuder på lite bilder här under från dagens bakning och från våra kära ung tjurar som nyfiket står utanför vårt fönster och tittar på hundarna varje dag :)

Ett gäng nyfikna tjurar

Min skärm är en aning dammig ser jag, min bästa bak vän Johanna

Ena delen smet

Andra delen av röran

Hackade block chokelad

Smeten i hoppa rörd

Ligger i sina formar

Färdiga Amerikanska Muffins.


Lite funderingar

ja jag har lite funderingar om lite allt möjligt som snurrar i huvudet idag.
Var ett par dagar sedan jag bloggade.

Fick sådan lust idag att träna hund. Har suttit och pepprat mig själv med att titta på video klipp. Så nu har jag i allfall planerat så långt att träna Hekla Acke och Grimm. Tänkte filma det också och senare göra en video av det.

Har också fått en massa ideer som snurrar i huvudet angående hemsidan. Har nog nästan start sidan klar i huvudet nu så nu är det bara att sätta sig ner och sätta igång med det också..

Sedan har jag och min kära sambo även en massa som snurrar i huvudet angående huset också. Känns jätte skoj. Så just nu ska jag mäta sovrummets golv, om jag hittar en tumstock. ^^

Kanske bloggar senare idag typ ikväll, ska komma igång lite här innan han kommer hem

Ha det NiCe

Pigg!!

jag vaknade pigg idag helt otroligt faktist. Men det kan vara att jag vaknade förrst vid 8 tiden somnade om och skulle igentligen gå upp igen nio med sov till närmare halv elva. Men det var skönt ^^ Men det är lite tråkigt att man sover så mycket också.

Har blivit så förbaskat förkyld också och krasslig i halsen. Segt som fan men det är ändå skönt att man är pigg under allt det.

Ja vad händer i dag då. Måste bara säga ett stort SUCk till mig. Jag har väldigt svårt att få tummen loss. Jag vill så fruktans svärt mycktet men har svårt att komma loss med det. Som att jag har bott här nu i över en månad och jag har fortfarande 5 lånder kvar som står och väntar på att bli upp packade. SUCK säger jag bara.

Så jag har verkligen tänkt att ta tag i det idag. Alla dator saker ska ner i en låda så att jag sedan kan sammla allt på ett ställe, just nu ligger det över allt på golv och låder när jag har varit arg och letat efter något.
Sedan gardinerna har jag inte fått upp än, skulle verkligen vara kanon skönt och skoj att få upp dem. Vill ha upp dem men måste ha upp stängerna också.

Seda nu måste jag in och handla en säck foder till hundarna Just nu har jag 4 olika säckar med hund mat. Axa säck foder som vi har till om fodret tar slut eller till träning. Sedan har vi Royal säck adult som jag hade med mig upp innan. Sedan en Royal energie till Sigge och en halla vanlig som närstan är slut. Massa massa mat till barnen ^^

Annars går det bara bra med alla hundarna 5 utav 6 hundar har vi tillsammans nu så vi ska börja nu med att släppa ihoppa med den sista också så att vi snart kan ha allesammans samlade. Är rätt segt att ha dem delade. Någon gång händer det säkert att man glömer stänga.

Nej men annars rullar det bara på.
Ska snart få ett däck så att jag kan dra med grimm. Har ju selen som jag fick låna av marianna får betälla en sedan själv också. Kanske kan börja dra med någon av de andra hundarna typ hekla. De blir ju så härligt trötta av det. ^^

Hemsidan har jag inte kommit igång i heller med. Ett stort SUCK från min sida sega jag då...

Ja jag måste bara berätta var i en djuraffäre härom dagen. Så gick jag där och tittade. Så tittade jag ner i den ena buren och vad ser jag. Jo en liten Harley marsvin pojke. Neeej sa jag rakt ut till Jocke det är en liten Marsvins Harley en sådan jag har haft innan. Så jävla underbarat söt och fin den vara. Var fan närma att den åkte med hem. Men tänkte lite längre, jag har inte tid med det. så det får bli sen och då ska det lilla hjärtat få bo i köket. ^^

Nej ska allt sticka iväg nu och handla foder.

Här kommer bilder ifrån bakningen igår.

Mina två hjälp redor Grimm och Hekla

Johanna, tiger kakan som är färdig ^^

Tiger kakan innan det har varit i ugnen

Varför ha en klocka som håller tid när man har en Grimm som vaktar spisen och kakan bra :)

Chokelad bollarna hälften med cocos och hälften med pärlsocker ^^


Mysig dag idag

Idag känner jag mig verkligen super mysig. Vet ej varför men tycker det bara är så mysigt med allt. Knäpp jag är. ^^
Gick upp med älsklingen idag som skulle iväg på bondejakt. Någon skojig sak skulle det vara. Så kända att det var ingen idee att lägga sig igen för då hade jag förmodligen varit tröttar när jag vaknade.

Så nu har jag haft alla hundarna ute på promenad och frukost har de fått. Så nu väntar jag på att 2 timmar ska passera så att jag kan börja med en och en att sticka ut med rollerna blev ju inte så igår.

går dagen gick åt att baka, trodde inte att det skulle ta sådan tid att baka, och när jag nästan precis hade blivit klar kom jocke hem. så då blev det att vi åt kvälls mat och sedan skulle han sticka iväg och byta brommsok på sin bil.
Så då planerade jag att jag skulle städa över och sticka ut med rullerna. Men jag han inte göra det förrens älsklingen ringde och sa att han kommer hem om igen för att de hade fått fel sak så en snabb väning kom han hem. Så jag han nästan preis komma ut med hundarn så ringde han igen och undrade om jag kunde komma ner med min bil också så att de kunde byta beläggning på bakdäcket på den. A vist sa jag och kastade in hundarna i bilen och stack iväg.

Då hade det vist krånglat till sig med hans bil med att bromvätskan eller vad det var hade runnit ut över väggen så att det var tvunget att köppas nytt då de hade glömt att sätta tillbaka bromsoket innan de stack.
Och vid ett tillfälle trodde jag att de inte skulle få orning på min bil i heller då skruven har skadats. Men så duktiga som de var fixade de det.
Jag spännderade tiden med att busa med oliver och leta kottar o hugga träd.
Kvällen avslutade vi med att bli bjudna på mat och sedan lungt framför tv innan vi begav oss hem till de andra hundarna för att senare lägga oss.
Så den dagen spran bokstavligen iväg.

Men mys var det att baka bullar med Johanna via datan. Var precis som vi bakade tillsammans. För i mellan åt var vi rent tysta sedan pratade vi en massa igen.
Nästa veckas projekt i vår data bakning blir bröd :)

Så idag har jag planerat att ta tag i min roller blads åkning och senare städa och tvätta en massa. Väntar på mina sop påsar som ligger i den andra bilen så just nu är jag bil lös idag :)
Så kanin städningen får vänta tills ikväll, sedan blir det lasange på älgfärs till midda ikväll har jag planerat.
Sätta in och får ordning på en massa papper som jag har lyckats lägga över allt..
Och så klart skaffa mycket mer köt på benen angående projektet Denice och jag har. Måste hitta upp min kalender som jag har lagt i någon låda. Boka helger :)

Nej om jag ska få något gjort kan jag inte sitta här och skriva mer.

Bjuder på tokiga bilder från bakningen igår

Johanna i action

Mitt broderi som har kommit ^^

Degen min som hade jäst som fan

Färdiga bullar

Bullar över allt

Bozz blir knasig att baka tillsammans med matte

Bozzen har blivit knasig ^^

Kanel bullar

Vaknade en aning irriterad idag, varför det vet jag inte. Men nu är jag pigg och glad i allfall.

Vad jag hittar på med nu är att baka kanel bullar tillsammans med johanna via datan. Rätt skoj faktist att kunna ha någon att prata med och titta på när man går här och städar och plockar och bakar :)

Så nu har jag gjort den dubbel satts bullar, men suck när jag nästan hade fåt degen fast kommer jag på att jag har glömt socker och salt. Så det fick jag ta i efter. Så hoppas verkligen att sockret smälte in samt saltet. Annars blir jag mycket ledsen när jag har stått och gjort en dubbel satts som man kanske får kasta då.

Sennare ikväll ska jag ta och motionera hundarna en och en. Blir att de får dra mig på Rollerna en bra bit, men får börja idag med en kortare bit då det var ett bra taga sedan jag gjorde det med Grimm och Acke och med Lotuz och Bozz vet jag inte om de har gjort det innan. Hekla ska också få motionera en bit då hon är en liten flicka så att man får vara rädd om henne.

Har även idag beställt ett antisakall halsband då vi har hundar som tycker om att bjuda på sina vackra röster. Så nu ska de väll bli tysta annars kan man bli en aning ledsen.

Hoppas även att mitt broderi droppar ner i brevlådan idag så att jag kan pyssla med det ikväll hade varit så skoj.

Ska städa till mina kära flickor också idag, men står i val och kval om jag ska vänta tills i morgon. Jag får se vad jag hinner med idag.

kanske blir ett inlägg sennare ikväll


Helt slut

Hur kan man vara det idag när jag inte har börjat göra något alls idag. Har bara varit ute och rastat hundar och sedan gett dem mat sedan själv tryckt i mig en macka.
Så nu sitter jag här vid datan och tänkte att jag skulle uppdatera lite men känner att ögonen går i kors. SUCK med andra ord för att vara trött.

Annars har det varit lungt. Helgen spenderades nere i Skåne hos mina föräldrar med god mat, mässa och annat skoj. Ska ner igen och då ska jocke iväg och jaga med Eddie.

Sedan har vi nu två bilar som är i sönder. Min bil har ju varit i sönder i taga med brommsbeläggningarna och Jocke bytade bara för nån vecka sida sin enna. Men nu visar det sig att vi behöver ett helt nytt ok till hans då det tog närmare 6 timmar att köra hem i söndags och det ska bara ta 4 timmar.

Sedan min bil blev det bytat på men det var ändå skruvar som var i sönder. Så den ska in och gås igenom på en verkstad inom snarst. Men det går att köra med den nu i allfall.

Så suck säger jag för bilar. ^^

Sedan får man väll även säga ett SUCK för hundarna med. Tycker bara att det har varit bråkiga hela denna veckan. En sur grinig Hekla, En väldigt sur och grinig Acke och en snäll och söt Grimm. Ja acke och Grimm rök i hoppa härom dagen. Men nu är det bra igen och de leker som alldrig förr. Men ändå suck för dem. Bozz och Hekla har funnit foder rummet här i huset och båda har varit och vält ut säckar, så nu hålls den dörren låst. Bara Sigge och Lotuz som är två ängla barn ^^

Ja annars smidds det planer med en vän som hoppas att jag vi kommer igång med inom snarst. Hade ju inte kunnat vara bättre än att få hålla på med det som man gillar alldra mäst.

Sedan igår beställde jag ett broderi, med Nalle phu. Så får det om 2-5 dagar. Ska bli skoj att sätta igång med det. Hoppas att det kommer innan helgen :)

Sedan igår var det en full dag inne i stan. Arbetsförmedlings möte och sedan efter det mekonomen och efter det en kopp kaffe uppe hos Angelica och Felicia :)
Sedan blev det hem och ut med hundarna, vila en stund sedan stack älsklingen iväg och fixade med bilen och jag plockade här hemma.

Nej jag skall kanske få tummen loss och göra något här hemma igen.
Har lovat att klippa gräset så får väll allt göra det. Eller ja i allfall Plcoka bajs o bajslandet det är vår gräsmatta :)
Sedan blir det roller blads med hundarna en och en kanske grimm och Acke tillsammans. ^^ Hur fan ska jag orka :) sedan biltema ikväll och stan.

Ha det Nice

RSS 2.0