Har ej orkat blogga

Som vissa vet så är jag allmänt hengig nu.
Men i allfall så är det ett bra taga sedan jag bloggade. Helgen har varit full spekad. I fredags var det super trevligt. Var på midda i tomelilla tillsammans med natt skiftet som jag jobbade innan på. var jätte skoj att träffa dem andre både från andra skiftet och som har slutat.
Sedan i lördags hade jag planerat att komma upp tidigt ur sängen. Men ja jo eller hur. Klockan 11 vaknade jag, och smart som jag är säger jag till kagge vakna och det gjorde han, sedan sa jag du kanske vill sova mer ^^ Ja eller hur säger han nu har du ju dragit upp mig.
Ett snabbt besök blev det hemma hos mina föräldrar innan vi stack och handlade, trodde jag skulle ha mer tid att göra i ordning middagen som vi skulle ha med oss till mina föräldrar men klcokan bara sprang iväg och klockan han bli mycket innan vi kom iväg.
Det var fruktansvärt mycket mat, meningen var att alla skulle ha lite av varje men det var ju för mycket. och alla åt som svin bokstavligen talat, kan lova att man mådde som en stor skit efter ^^..
Innan vi kom hem hade klockan blicit mycket och vi som skulle upp tidigt på söndags morgonen.
Så när klockan ringde halv åtta så kröp man bokstavligen upp ur sängen.
klockan 9 skulle vi vara i veberöd på utställningen.
Alla hundarna fick följa med och så klart acke som skulle ställas.

Det gick jätte bra han fick HP och BIR med mycket fin kretik. Är jätte nöjd, han gick vidare till final men när jag såg att där var hundar som var mycket finnare och som jag vet har blicit bra placerade innan viste jag redan att han inte skulle komma långt där inne.

Sedan i mondes var det relativt lungt, bestämde mig att jag skulle stor städa huset efter jobbet och det gjorde jag. Skit skönt när det är ny städat.
Efter det var jag as trött så det blev vänner och sedan sova.
Sedan igår var det verkligen en skoj dag, på gymparasten som vi kallar det hade mamma ringt och hade tittat på två hundar. En blandras och en chihuaua hane. Hon viste inte vilken hon skulle ha. Jag rekomenderade hanen. Så efter jobbet blev det hem till henne och titta på den lilla via bild. Naa så söt den lille skiten var ^^...
Sedan var det dags för kurs. Så jäkla duktig är han, men det är mycket som vi måste jobba på. jag är för hård i röste och måste tränna på att vara mjukare mot han.
Sedan index som också som också är en amsaff tjej och grimm är så jävla söta till sammans. Så fort de får tjansen ger de varandra en smygg puss. Så innan korsen slutar ska vi ta ett kort på dem tillsammans.. Verkligen ett gulligt par dem är. Och index är en sådan otroligt trevlig amstaff tjej.

Sedan idag så har jag jobbat och sedan efter jobbet har det konstant varit fult upp. Först var det hem och hämta en pärm sedan bar det av tillbanken tillsammans med eddie. efter det blev det hem och hälsa på den nya familjemeddlemen som mina föräldrar har skaffat sig.
En lite chihuwhua eller hur det stavas. En trevlig lite pigg gosse. skulle lätt kunna sno han men mig hem ^^.
Sedan efter det körde jag och hämtade upp ninni, ner till jobbet och vänta på robert och sedan bar det av hem till robert i tomelilla.
Där drack vi kaffe och snackade skit ^^ Lyssnade även på all sorts musik.
Sedan nu sitter jag vid datorn och ska snart sova ^^..


HP & BIR

Mina föräldrars nya hund ^^

Midda ikväll

Kan börja med att idag vaknade jag i tid och jag var utvilad, känns verkligen skönt. Men det känns också som att det fattas något och det måste vara att jag inte har damsugat över.
Men jag har gjort en lång lista till min kära sambo till idag när han slutar.
Städa till kaninerna, dammsuga över huset, och tvätta.
jag ska sjäkv iväg på midda ikväll inte så länge blir det då jag har massor eller vi har massor att göra i morgon.
Vi ska laga mat, städa över huset, träna grimm mm och allt ska vara klart innan klockan 4 så jag kan ju bara fundera på vilken tid jag ska krypa upp ur sängen för att hinna med allt det i morgon.

Börjar bli ordning mer och mer inom det jag går och funderar på.
Ska bra få tummen loss så ska jag skicka iväg ett par mail.  ^^

Shit jag ska verkligen inte pilla på min mobil fler gånger när jag kör bil, hittade ett otroligt läskig video på facebook idag. Så kan det gå och det är det som är det läskiga.
Det skulle vara kanon om alla kunde låste sin mobiler vara när de kör. I allfall när de skickar sms, för det kan ju allt vänta tills man har kört klart, eller att man stannar till och skickar sms om det är så viktigt.

Nej nu ska jag allt packa ihoppa mina saker och släppa ut hundarna. Sedan måste jag sticka och jobba.
Får se vad som ska göras idag.
Men ha en trevlig dag idag.

Untitled from Casandra Söderberg on Vimeo.


En bit på vägen

Nu börjar stallet likna något. Härligt faktist, inte för att jag har gjort något med kagge är så jäckla duktig. En stor puss på han.
Då är det löning i morgon, har redan planerat vad som ska in handlas. En säck foder och gnagar blandning. Resten har jag hemma. Blir spolar vätska till min kära bil med. Måste ta mig i kragen och tvätta ruterna illafall köra ner och tvätta hela bilen. He he..

Ush känner mig så hängig, inte att jag håller på att bli sjuk men känner mig bara lite halv deppig. Fattar ej varför.
Hade mycket att göra idag innan jag skulle iväg till jobbet, men det hinns inte med. Vaknade inte förrens halv elva och hade satt klockan på halv tio.
Hade jätte svårt att somna i natt, låg och vred och vände på mig, sedan drog kagge sådan snarkningar hela tiden ^^ och när han inte snarkade så snarkade grimm. ^^..
Så ikväll kommer jag slockna som en stock när jag ska sova.

Fick tre burar igår av grannarna, nu har jag många burar ^^ tre ssa kanin burar mer än 1 meter långa var dera.
En hamster bur i stål och en i plast. 4 st fågel burar i olika storlekar. ^^ plus en stor hemma gjord chinchilla bur he he ^^..
Man kan ju fråga sig vad jag ska med alla tre burarna. hehe..
Men så fort kaninernas burar har blivit tillverkade i hundstallet så ska jag slänga kanin burarna, de är en aning ut slitna.

Ja får börja titta efter han till toppsi. Hon är 4 månader nu lite mer. Bästa tiden att para henne.
Så får se om jag hittar någon annars så kommer jag inte ta någon kull på henne.

Nej nu har klockan sprungit iväg, nu ska jag köra och jobba.

ha en trevlig dag idag.


Utelåst

Ja, jag kan inte mer än att skratta. Det var så för bara en stund sedan kom jag och eddie ut ifrån hundstallet som vi håller på att bygga. Det var så att eddie skulle komma hit och såga ett par bräder bara. Och tack vare vår cackra rör i garaget så hittade jag inte sågen där inne. Där efter gick jag ut i stallet och där hittade jag den. Så jag kallade på eddie och skrattade jag hittade den så han kom in där och skulle precis börja såga, när dörren small igen. Inte mer tänkte jag på det, men när jag skulle ut så upptäckte jag att man bara kunde öppna uteifrån har ju inte alls tänkt på det. ^^..
Jaha sa jag till eddie vi är inlåsta nu, störrigt när det bara är bräder med mellanrum så att man kan se ut på gräset huset + sigge och så kan man inte komma ut. :)..
Så efter många försök så fick eddie tag i skruv så man kunde öppna inneifrån och vi kom ut ^^..
Det roliga var att ingen av oss hade tid att vara där inne, då jag skall till jobbet och eddie skulle hämta barnen på skolan.

Annars idag har det varit lungt skulle ringa en massa tel samtal men har haft sådan huvudvärk sedan jag vaknade så jag känner bara att jag inte orka sitta i telefon och anstränga huvudet.

Jag måste ha världens underbaraste amstaff pojke ^^.. Fan han ger en varje dag ett sådans gott skratt med sin jäckla hys han hittar på eller annat bus.
Igår var det ju kurs för kagge och grimm. Skarttade så när kagge berättade det.
Jo det var så att kagge skulle göra en inkallning bara på 5 meter hål och meningen var att han skulle kasta en boll när grimm hade kommit halvägs på det fem meterna. Ja eller hur att grimm kom springande när kagge sa hit.
Han fick för sig att skulle krypa. Så när kagge säger hit så lägger sig grimm ner kryper mot han och när kagge kastar bollen så skiter han i den kryper ända fram och lägger sig på sidan och spelar död.. Kagge bara tittade sig runt om kring och alla skrattade.. Ja det är min flickvän som håller påmed freestyle och det är att vara skadad och sedan spela död. Ha ha..
Så nu får vi jobba med det i veckan så att han fattar hela uppgiften hehe..
Så jävla söt han är min lile gris hund..
Så grimm går inte på en allmänlydnads kurs utan han går på allmänlydnads freestyle kurs om han själv får bestämma. för varje kurs tillfälle så dyker det upp ett freestyle moment som att titta upp när vi han kontakt öveningar, backa långt iväg när han bara ska backa en bit. Spela död när det är sitt och ligg mm..

Annars idag ska jag jobba och inget mer händer. I morgon blir det lite mer då jag ska städa bilen inför fredag och ringa en massa samtal.

ha en trevlig dag idag..

Untitled from Casandra Söderberg on Vimeo.


Jag skulle ha skrivit innan

Jag började skriva ett blogg inlägg igår, men då jag började så sent så stack klockan iväg så jag tig väck det.

Kan ju börja mend vad jag har gjort idag och det är som det gammla vanliga, tog en dush i morse sedan städade jag över och sedan blev det en promenad med hundarna.
Träffade krestina hemma hemma hos mina föräldrar som berättade att det har kommit stavar till han hundar. I stället för att ge dem en spruta, så att det drar ner testostorånet så sätter man in detta ship och då blir han hunden precis som när den är kastrerad. Det är värt att pröva i allfall så det ska jag göra. Kanske blir på acke också. För när man sedan vill para hunden så är det bara att plocka ut det.
Så det blir väll att ringa och fråga lite veterinärer i morgon.

Annars nu sitter jag här med min kaffe kopp och har tittat på hundarna när de har ätit sina gris knorrar som vi gjorde i ugnen i söndags. Det tog väll en halv sekund för dem att toga i sig dem. Verkligen väl uppskatade. Tror nog att de tycker dem är godare än de rökta gris knorrarna.

Annars ihelgen har det varit fult upp. I fredas var det lungt och efter som jag vart rätt så ledsen i torsdags så var det skönt med en lång promenad i skogen i fredes efter att vi hade slutat jobbet både kagge och jag. Solen sken och det var verkligen super skönt.
Där efter blev det hämta mat och sedan en bra film till det. Slutar som alla fredagar att vi sommnar på soffan.
I lördes så kom magnus hit ganska tidigt på morgon och fick hjälp med att såga i ett plank som de skulle ha till sin valp träff.Vi skulle också vara med och hjälpa till men inte förrens vid tolv och efter att vi hade hjälpt han så begav vi oss bort till mina föräldrar på en kopp kaffe. Och sedan begav vi oss upp till planen där vi skulle träffas.
Var verkligen kul att se valparna gud vad de hade vuxit. Man kan knappt tro att det har varit ett par dm långa. :)
Jag hade stationen där hundägarna skulle få hunden igenom tunneln de hade fyra försök på sig. Det var verkligen kul att titta på och se hur de skulle få hunden igenom tunneln. Kagge hade stationen med korv där valparna skulle lukta på kruken och hitta korv.
Efter alla blev det pris utdelning och och grillning. Dock kunde vi stanna mycket längre då vi skulle vara barn vakt så det blev in till byn och handla och sedan hämta barnen.
Kvällen tillbringade vi med en god midda, sedan en stor godis skål och en barn film som barnen hade hyrt.
I söndags var en dag som jag inte hade planerat något större. Mer än att lämna hem barnen vid ett. Så det blevatt man gick och plockade här hemma innan man körde hem barnen. Kagge som var hemma hos sina föräldrar och packade äpple skulle vara där rätt så länge. Så jag bestämde mig för att köra dig och när jag nästan hade nått tomelilla så ringde han och sa att de snart skulle sluta. Men jag körde ändå dit och det slutade med att jag hjälpte också till och packa och det blwev några bingar till. :)
Vi var hemma rätt så sent i söndags. Så det blev att vi hyrde film innan vi körde hem. Till det blev det bakpotatis med fylning mummms ^^.. Sedan blev det även sväng bort till mina föräldrar och äta smulpaj och kladd kaka. Sedan blev det bara att sova när vi kom hem helt slut båda två.

Ja det var väll allt. Nu ser jag att klockan har sprungit iväg igen.
Ska lägga fram sakerna till kagge som ska på kurs ikväll sedan blir det att köra till jobbet. får vara där lite tidigare idag då vi skulel ha möta.

ha en trevlig idag idag. För det ska jag ha.

Tycker denna låtan är bra som attans, stämmer in på mig. Jag är ingen stads människa och trivs allra bäst på landet. Där det är öpptet landskapet. Finns inget skönare än att gå till mit favorit ställe på andra sidan vägen och bara sitta och titta ut över landskapet och bara nju
ta av tystanaden.. ^^




3 Allmänlydnads kursen

Måste säga att jag har varit mycket flitig idag. Jag har städat till alla djuren. Kaninerna är ju änkla att städa till men chinchillorna är ju en städnings sårt för sig själv. Först ska man fånga dem, sedan ska man töma hela buren två våningar och sedan in med nytt och sedan fånga chinchillorna igen och in med dem. Tog mig nog mer än en halv timme innan jag var klar. Tror där var alla kilo sand som vi har handlat till dem där inne ^^.
Ninni jag och robert skulle igentligen ta en ficka hemma hos Ninni idag, men alla tre var lika trötta så att vi sköt upp det. När det blir det vet jag inte. Antingen i morgon eller på fredag eller någon annan vecka.

Igår var det allmänlydnads kurs för Grimm igen. Och jag får säga att jag var ritkigt stolt över min lille gris. Det började med att videlades upp i grupper, sedan skulle vi gå slalom mellan koner. Det gick kanon bra, sedan säger han till oss att vi skulle gå lösa med dem. Alla bara tittade på varnadra. Det var ju inte bara vi utan det fanns andra människor på planen också och tränade. Men det gick verkligen kanon bra, vist slängde han en blick hit och dit, och när vi kom till slutet så skulle han så klart trippa fram till den andre hunden i kursen.
Sedan band vi upp dem och han satt kanon tyst medans vi tittade på en annan i gruppen eller ja lydnade man så satt han och gnälde lite, men vist det är helt asseptabelt för mig så länge han inte skäller.

Sedan var det terori och jag fick nu hjälp med hur jag ska agera. Känns härligt och vi ska jobba som attans på det. Så se upp alla hundägare här runt om kring eller ja se inte upp för fan ut med er så jag kan möta er på promenaden. :)
Blev även lite snack efter kursen så jag var inte hemma förens halv tio. Så då var det bara att äta ett par mackor och sedan sova.

Ja så det var väll allt. Nu tänkte jag att jag skulle sätta mig i soffan och titta på vänner. ^^
Är besatt av dem he he.. Sedan blir det att läsa lite i kurs boken innan jag somnar.
Men ha en fortsatt trevlig kväll.


Hundträning, dressincykling

Ja då har snart mondagen också passerat. I helgen hade vi fullt upp. På lördagen så vid ett åkte vi och ett gäng och cyklade dressincykel. Det var skoj men också en aning kallt. Dock cyklade jag bara en bit, då jag var nog ej smart och åt ett äpple och där efter fick jag frukansvärt ont i magen.
Tur med vädret hade vi också, solen sken nästan hela tiden och det var inte förrens vid halv fyra snåret som solen gick i moln. Kvällen spänderade vi här hemma med hundarna. Tog ett agility pass med acke som slarvade ett X andtal gånger på sista pinnen. Grimm som var en anmält galning, och sigge som sprang runt med en liten sönder tuggat leksak och var allmänt glad. Där efter blev det en god midda och två bra filmer.

I söndags var det lite mer lugnare. börjad dagen med att plocka här hemma, medans kagge tog en lite sov morgon.
Efter det gick vi bort och tog en kopp kaffe hemma hos mina föräldrar och sedan begav vi oss till malmö till Johanna, coffe och hundarna.
Vi hade väll bara i planerna att ta en fika, dricka kaffe och snacka lite skit men det slutade med att vi åkte up ptill grustaget och tränade hund.

Det blev sök med Staysy och Sigge. Staysy är duktig på det det medans sigge är ny inom det och vi kör det bara på skoj.
Sedan blev det lydnad, allmänlydnad freestyle med Virus och Grimm. Och efter det blev det lydnad, freestyle och sök med acke.
Tyckte att träningen gick bra med alla hundarna. Och vi kom fram till att det är så synd att vi bor så långt ifrån varandra.
Efter träningen åkte vi tillbaka till johanna och tog en kopp kaffe innan vi begav oss hemåt för att äta midda hos mina föräldar, skinkstek med koktpotatis och brun sås.. Jammmiiie ^^..

Sedan har det varit lungt idag, har varit trött hela dagen och när jag kom hem hade jag så mycket som jag hade planerat som jag skulle göra. Men det var inte mycket jag orkade. Så det blev vänner i två timmar i stället.
Så jag får göra det i morgon innan jag sticker på kursen med grimm..
Acke ska snart ställas också. Får ta och träna han lite med att vara lite gladare i ringen. Men acke och jag är är rätt lika i det jag hadtade lydnad innan han också.. Haar utställning gör jag inte men det är väll mindre kull. Mycket är väll för att vi aldrig har någon schans att vinna. ^^..
Men vi får jobba på med det.

Nu har klockan sprungit iväg och jag ska ta och shilla till sängs och sova så att jag är pigg och glad tills i morgon

Ha en fortsatt trevlig kväll.








Vaknade lite ledsen

Vaknade lite ledsen idag, vet ej varför allt kändes bara lite tungt. Kanke också för att grannarna började härja ute i sin trädgård redan vid åtta tiden.
Men i allfall efter att jag hade kravlat mig upp ur sängen ringde jag kagge och efter det hoppade jag in i dushen.
Det är riktigt skönt att ta en morgon dush för att man vaknar till och man blir piggare.
Efter det diskade jag undan disken och dammsugade över. Inte klokt vad skitigt det blir på en dag.
Efter det blev det en skön morgon promenad med hundarna.
Där efter kom jag hem, tittade igenom hundsportstidningen och läste lite här och där. Medans kaffet puttrade i bryggaren.
Sedan nu har jag hamlat vid datorn som alltid.

har en kill kompis. Ja eller rättare sagt en barndoms kompis. Jag vet att han sjunger och spelar in musik.
Vet ej varför jag klickade in på hans sida men det blev bara så. :) Tur det ska jag säga.
Fick upp denna låten här under  som jag har lagt upp.
Jag blev verkligen helt parloiserad helt stilla. Efter kom bara tårarna. Fattar ej. Gås hud över armarna ja ända upp på kinderna.
Så jag bara blundade och lyssnade på låten. Så jävla bra, så jävla duktig är han på att sjunga. Vilken röst killen har alltså.

annars idag blir det lungt, kort pass idag på jobbet. När jag kommer hem så blir det grillning. var ett bra taga sedan man åt det.
Sedan blir det bara lungt och sitta framför tv och ta det lungt. För i morgon bär det av på cykel ett par timmar. Så på söndag lär man väll ha en mysig träningsvärk. :)

Nej nu ska jag pilla vidare här hemma innan jag beger mig och jobbar.

Ha en bra dag. För det ska jag ha. har blivitgladare nu sedan jag hörde låten.






Fundering

har suttit här och tittat runt lite på nättet. Även skrivit upp ett par punkter som jag skulle vilja göra.
Ska hitta mer information om var dera sak. Så får man se var det bär av.

Idag har det varit en lugn dag, allt känns så hopplöst. Halv deppigt runt om kring känns det som.
till helgen ska vi ut och cykla med ett gäng, hoppas att vi får vara först för vi kommer cykla som fan hehe.. Ficka ska också med, men vad det blir det har vi inte kommit fram till än.
Tog en härlig promenad med hundarna innan och stannade till hos mina föräldrar och snackade lite.
Mamma berättade en läskig sak om spöken som hade hänt min kusin.. Min hud blev gås hus av det hon berättade. As läskigt. Hoppas att det aldrig händer en själv.
Sista långa dagen idag och i morgon är det bara ett kort pass. Härligt sedan är det helg, helgen som vanligt bara spinger iväg.

har kommit fram till det också när jag gick och funderade idag. Ush jag ska verkligen inte åka bort från mina hundarna igen och blir det så, så är det bara för en dag det är vad jag klarar. :)

Tycker jag babblar en massa skit i detta blogg inlägg och inget intressant alls och läsa, men tycker att jag kan ju skiriva ett blogg inlägg varje dag i allfall när jag hinner med.

nej nu ska jag plocka i hoppa min grejer.
Ha en trevlig dag idag.

09-09-09

Det blir allt jobbigare när det är 2011-11-11. Det blir ju 11-11-11, kommer man fåt tänka efter eller vad om man behöver skriva det.
Idag är det allt en spännande dag, är det en dag som man kommer minnas possetiv eller är det en dag som man kommer minnas negativt. Åter står att de i allfall.
Annars idag när jag vaknade tog jag en skön morgon dush där efter släpte jag ut kaninerna i huset för att städa till dem. Jippi i köket, Baffy i halen och Toppsi i rummet.
Och efter att jag hade städat och kom in var jag av med Baffy var i hundan kan hon vara. Så tittade jag upp i trappan. Jo vem satt högst upp Baffy och när hon fick syn på mig skuttade hon iväg ut i vardags rummet på ovanvåningen. Så det var bara att gå efter och fåna upp henne.
Men nu ligger de och myser i höet och smaskar i sig det.
Efter städningen blev det en promenad med hundarna, vet ej om jag ska säga att det var skönt, lite för varmt kanske. Men får väll säga att det är bättre när det är så här än när det regnar för förra veckan och helgen hade ju inte något vidare bra väder att bjuda på.

Igår efter att jag hade slutat fick ninni och jag gasa upp till macken. Avängde in och såg att statoil som har varit en konto automat som man kunde tanka hade lagts ner och tatt väck pumparna. Och det såg jag inte från jag hade kört in där. Jaha då var det bara att gasa över till shell som ligger rakt över och där vet jag att pumparna är på andra sidan, kommer ju så klart fel in, och fick backa och ha mig så att jag kom rätt. En aning stressad då det bara var sträck på mätaren. Stannar och ska tanka. Ja då är den stängd då det har varit folk som har tankat och stuckit och tankarna på framsidan skulle man använda. Så det var bara att springa fram kolla vart de stod och sedan gasa upp med bilen där. äntligen fick bilen lite dricka :)..
Efter det begav vi oss upp till ninnis nya lägenhet och jag blev så jäkla kär i hennes kök, attans vad fint det har blivit. Det skulle verkligen vara skoj att se hur det såg ut i början och hur det blev efter.
Så när klockan var närmare halv ett körde vi hem. När jag kom hem stälde jag mig i köket och tittade runt. Jag vill också göra om i mitt kök.
Men det får allt ta och vänta.
en kvälls macka blev det och så snackade jag och kagge om hur det hade gått på kursen. Där efter kallade sängen och det tog inte många pinuter innan ögon gick i kors och att man sov som en stock. :)

Så nu ska jag plocka ihoppa de sista här hemma sedan ska jag bege mig och hämta upp ninni och sedan en sväng bort till kagge. Sedan blir det att köra och jobba.

Och sedan en sak till när i hundan ska jag lära mig att inte dricka tre koppar kaffe innan jag åker och jobbar. Jag blir så full i energi så jag knappt inte hinner med mig själv :).. Men jag kommer väll aldrig lära mig.

Ha en trevlig dag idag.


Tiden hinner inte med

Tyckte att jag var uppe tidigt idag och tiden kändes långt men det är attans vad tiden springer iväg. Efter att jag vaknade idag så blev det en dush och efter det körde jag fram kagges bil och skulle städa den..
OO my gud den var jävlar i det skitig. Hö i bagageutrymmet efter att vi var och hämtade hö i helgen ett ton grus över allt, papper hundleksaker ja gud vete mer. det tog mig närmare en timme innan jag var klar städat. Men nu skinner den i allfall. Ja jag har ju inte damm torkat den, men det tycker jag i allfall att han kan göra själv ik med det inte är jag som kör med den.

Gu det finner verkligen så mycket jag vill göra med huset. Men det går inte, när man hör alla ser alla som håller på med sina huset. Och andra bara står och tittar på. Men på ett vis känns det jäkligt skönt för att jag vet iaffall att det inte är lånade pengar som vi gör vid huset för som man sedan ska gå och betala av i 100 år. Allt vi gör är kontant.
Men ändå man blir så jäkla sugen. Jag hoppas eller det skulle vara så jäkla skoj om det blir eller blev som jag har tänkt.
Är lite arg på mig själv också. vi håller på med hundstall och jag har inte alls tagit ett ända foto på det. nu är alla kanter uppe samt tak, det kommer bli så jäkla skoj när det är klart. Ska även inreda det i alfall man har valpar i framtiden. Men det är ett bra taga till tills det är klart. Men från och med nu ska jag fota vart ända liten förändrings som görs där.

Jag måste även skriva inget elakt alls menar jag med det, men alla skaffar barn nu för tiden. Alla verkligen, det är inte en ända person som man ser som inte har en kula på magen eller en barn vagn. Jätte skoj för de alla. Men jag måste bara säga att det är många.
På tal om något annat eller bara rakt över så tycker jag verkligen man inte ska ha för brått. Det tre punkterna som jag tycker är stora i ens liv är, Skaffa barn, förlova sig och gifta sig.
Vet en männsika som redan har gjort alla tre sakerna och är inte över 30 än.
Jag tycker att dessa tre saker är tre stora saker i ens liv som man ska se framimot. När de är av klarade vad ser man framimot då??
Kanske bara jag som tycker de tre punkterna som är de tre stora sakerna i ens liv. Det finns andra som har mer eller mindre. Aja bara en sak som jag har suttit och funderat över.

Till något helt annat så är det kagges tur att gå på kurs ikväll. Ska bli spännande att höra hur det går. Ska även bli intressant och höra om han kommer i håg det för nu kommer det vara han som kommer vara min lärare och visa :)
Kanske blir att jag får skriva ett mail till kursledaren i kväll hehe..
Ska förmodligen även träffa anna i helgen med jack så får vi träna lite. Grimm och Jack har funnit varandra och satt och tittade på varnadra förra kursen.

Oj nu har verkligen klockan sprungit iväg, ska hoppa i strumperna släppa ut hundarna i trädgården  och sedan måste jag köra och jobba. Har lite ärenden som jag innan.
Ush tycker inte om kagges bil mer, bara sterion hehe.. Den är lite kass hehe.. Min är bäst hehe..

Ha en trevlig kväll för det ska jag ha.


Uppe tidigt

idag var jag uppe tidigt men det tog ändå en halv timme innan jag kröp upp ur sängen. var ju tvungen att spola igenom filmen som vi hyrde och som vi för tredje gången somnade till.
Nja inget och hurra för om man säger så har ju sätt bättre filmer.

Efter en snabb spolning igenom filmen hoppade jag in i dushen där efter städade jag min bil och sedan blev det en härlig promenad med hundarna. Stannade till hemma hos mamma som skulle plugga.
Eddie hade även sagt att det var en otroligt trevlig kanin vi har skaffat oss. Toppsi flörtar in sig över allt verkligen :)

Efter det blev det hem och nu har jag suttit här vi datorn, har kollat lite på utbildningar mm.
Får allt se hur det blir, men allt kvittar känns det som. För det är inte förren till jul allt kan ordna sig..
Ja ja det är stort allt sammans.

Nej nu har klockan sprungit iväg, måste jobba nu..
Ha en trevlig dag




Jag förstår inte

Jag har varit irriterad nu i två dagar. Över vad det vet jag inte. Det räcker liksom med en liten sak så exploderar jag, i nästa sekund vill jag bara sätta mig ner och lippa i mängder. As jobbigt är det verkligen.

Igår var det en reltivt lugn dag, jobbade över igår tiderna var kanon. Efter det när jag kom hem så damsugade jag över huset och la in tvätten. Och han precis bli klar tills kagge kom hem, då skuttade vi bort till mina föräldrar och sedan hem igen.
Väll hemma kröp jag ner under en filt och sov i två timmar, men jag med mitt humör när jag vaknar inte det underbaraste. Ändå själv vaknade jag, efter det började kagge med maten ris, curry, kokt kyckling så jävla gott. Älskar älsklingens mat, efter det blev det två filmer och till den 3 somnade vi :).
Vaknade 5 i morse på soffan och det var bara att gå upp och lägga sig. Dock en aning svårt att sova när man hade sovit så mycket redan innan, men tills sist gick det.
Sedan idag har älskligen jobbat. Och nu ikväll blev det lite träning med sigge och grimm. fick ju läxa från kursen så har både jobbat, med grimm, kagge, mig själv och sigge.
Blev även ett nytt stryp koppel till grimm, som passar han galant, och han värkar lyssna bättre med det när man ger ett ryck.

Nu ska jag vänta tills kagge kommer tillbaka sedan ska vi gå bort och äta pitabröd hos mina föräldrar och kladdkaka till efter rätt. blir säkert film innan vi går och lägger oss också.
Toppsi har även blivit en riktig mamma gris, ska sitta hos mig hela tiden och skuttar bara en birt bort och sedan tillbaka. Biter och gräver i filten och sedan kommer hon upp till ansiktet igen.
Men när kagge ska ge henne morrot eller klappa henne fräser hon he he.. Alla kaniner jag vet fräser åt kagge hehe...

Skriver ett par rader i morgon innan jag sticker och jobbar. Ha en trevlig kväll


Det tar lång tid

Ja det kan man verkligen säga om när man städar här hemma. Har stor städat hela huset och det tog mig tre timmar. Man har inte varit hemma på ett par dagar och när man kommer hem är det, typ två ton damm över allt.
Men nu när jag ändå vr igång och städade passade jag på att mobblera också.

Kagge tog ett litet tränings pass med grimm innan och det funkade bra. Han skulle bara mäst scheka om han gjorde rätt för det är hans tur att gå på kursen nästa gång.
Jag har mycket att lära, både mig själv, Grimm och kagge. Blir väldigt mycket för oss alla tre. Men vad gör man..
Har blötat upp en hel spann med Vomm, så hundarna får det nu varje dag de små gåta grisarna.
Sigge var så glupsk idag så jag trodde att han skulle få med mitt finger.

Igår efter att jag hade skrivit om tysklands resan så satte jag igång vänner och kröp under filten med Toppsi mysande i famnen, samtidigt som jag käkade mina kvälls mackor. Så myssigt ^^..

Nu har man ju varit ledig ett par dagar så det tar man igen i helgen. Ska jobba över. Så ingen mässa för mig, får flytta det tills på söndag i stället.
Sedan hade jag helt glömt bort att vi ska ivägpå dresincykling. Ska bli skoj, har alldrig gjort det innan.
Kanske sköj för blogg läsarna också att inte bara läsa om mina hundar, med det är ju igentligen det den är till för ik med den länkar till hemsidan.

Nej nu känns det som jag inte har något mer vettigt att skriva, så jag ska gå och göra i ordning maten till hundarna, göra min mackor och sedan krypa ner under filten och titta på vänner. Redan på skiva 2 nu hehe eller ja jag ska börja med den ikväll..
Sedan ikväll blir det ju även att läsa i allmänlydnadsboken som jag köppte på kursen. Måste vara flitig nu, i morgon blir det säker byn med grimm och träna kontakt övning bland störning, sedan tänkte jag träna slalom med han på främmande mark. Ska även se när de har kurser på klubben så jag kan åka dit utan att där någon annan och ta ett pass agility med Acke, lägga ett spår till sigge och lite inkallningar med grimm.. Så kagge får följa med..

Ha en trevlig kväll.


Tysklands resan

Då tänkte jag att jag skulle berätta hur våra dagar har varit nere i Tyskland, men tänkte först berätta hur dagen har varit.
Jobbade första dagen idag efter att ha varit ledig ett par dagar. Kändes jätte skönt att vara tillbaka igen. Efter jobbet blev det direkt hem och vinka av kagge, sedan tog jag hundarna på promenad och städade över huset.
Sedan har jag suttit och tittat igenom bilderna och så blev det ett tränings pass med grimm.
Tränade kontakt övningar och han har redan fått klem med att sätta sig framför, till och med när jag vänder ryggen i mot så kommer han och sätter sig framför. Duktig killa jag har.
Dock har han varit en aning låg nu sedan han kom hem.
Han har förmodligen skadat svansen när kagge hämtade han i mondags kväll. Han vart så glad och small svansen rakt in i klickersen. STACKAREN :(
Men om ett par dagar lär det väll vara bra med svansen igen annars blir det veterinären.
Så nu ska jag bertätta om resan.

DAG 1
Onsdag: Efter att varit och lämnat sigge i malmö hos johanna och Grimm på panssionatet så väntade vi på att klockan skulle bli sju och vi skulle bege oss iväg. Kändes otroligt hårt att säga hejdå till acke, men det var bara att torka bort tårarna innan jag gick ut. 
Första stoppet blev på MC donalds i staffanstorp där vi käkade midda. Sedan satte vi oss i bilarna igen. Killarna i enna bilen och tjejerna i andra bilen. 
Somnade till ett ex antal gånger på resan igenom danmark. Men de stunder jag vart vaken skrattades och shoades det i bilen. Marie-lousie och hennes mamma + jag måsta ha sveriges sjukaste humor :) 
Vid tolv tiden nådde vi båten som gick över till Tyskland. Kagge och jag promenerade in affärern där och handlade godis, gud blev så gottis sugen. När båten väl nådde fram till tyskland så skuttade vi glatt in i bilarna och sedan var det väll bara 80 mil kvar att köra nere till Ulm. 
DAG 2
Torsdags natt: Vi körde hela natten några stopp blev det längs vägen då vi var tvugna att skutta in på toa. Men största delen vart det att bara sova. Kagge sov hela resan igenom. 
Sedan passade det inte för det enna att åka mer i vår bil Hmmm säger jag bara. Och kent hoppade in i vår bil.
När klockan vart närmare halv elva hade vi nått fram till Ulm och vi skuttade ut ur bilen. Dock var killarnas bil en bra bit senare än oss. Då de inte körde i den hastihet som skulle.. Har mina saker att vara irriterad över precis som oss alla andra. 
Vi hämtade nyklarna och shekade in och sedan begav vi oss upp på våra rum. Otroligt fina rum var det med badkar tv och bar. Jätte mysigt. Där efter sov vi o två timmar innan vi begav oss upp till stadium där biljeterna såldes. Dock blev det en aning missförstånd mellan oss. Efter att kagge och jag hade vaknat och knakat på alla dörrar så vart det ingen som öppnade. Så vi begav oss iväg, men det visade sig att de sov så pass hårt att de inte hade hört oss. Väll nere på stadium var det redan fult med schäfer hundar, ja över allt. Stora som små. Var skoj att titta på dem. Så vi köpte våra biljeter och tittade igenom stånden som fanns där sedan begav vi oss tillbaka till hotelet. När vi kom till bara tog alla Wisebear och sedan bagav vi oss iväg till en kina resturan där vi åt en otroligt god midda. 
Efter det blev det en bear till och sedan begav vi oss upp till rummen. Kagge och jag tog ett skönt bad. Gud vad jag saknar ett bad kar, sedan kröp vi ner och sov som små grisar. :)

 




Dag 3
Fredag: Upp tidigt var vi och efter en god frukost begav vi oss bort till arenan. En bra bit innan vi hade nått fram hörde man hund skall. Denna dagen vart det bara Modeprov för tikarna och hanarna. Jätte skoj att se och det roligaste var att se de gråa schäfrarna. De verkligen bjöd på underhålning. Det är kul att se en grå schäfer jobba.
Där stannade vi nästan hela dagen. Lite paus blev det i mellan åt då rumpan ömmade av att sitta på sten läktaren men efter att en regn skur hade dragit över så hamnade vi på läktaren i stället. Där råkade jag somna till och då roade magnus och marie louise sig åt att petta med en penna på mig. :) he he
Vi stannde inte där hela dagen utan när klockan började närma sig 5 så begav vi oss till affären och sedan letade jag o marie lousie efter en bankomat och på vägen hem red vi på sten lejon. Kort finns på det men jag har ej fått dem än.
Väl hemma samlades alla och vi skulle ut och titta efter resturang. Stoppet blev tillsist på en mysig resturan där de bjöds på dricka och bröd. Sallade och midda som smakade gott i magen. Efter det begav vi oss hemmåt igen till hotelet och så blev det bear igen. :)

  
 
DAG 3
Lördag: Upptidigt som de andra dagarna men dock lite mer sov morgon. En god frukost och sedan begav vi oss till stadium. Då vart det avelsgruppen. hanen först och sedan dess av kommer. Fina hundar var det.
det blev även en massa promenerande nere bland stånden och jag köpte mig två t-shirts. En med Acke på och en med amstaff på.
Tyvärr stannade vi inte tills den största gruppen som kom in, där det var något på 90 hundar.
När vi hade nått hem till hotelet så tog jag mig ett varmt och skönt bad, medans jag vänstade på att de andra skulle komma till baka från arenan.
Efter ett skönt bad så gick vi alle sammans ner till det snea huset. Lovar att lägga upp kortet på det. I tyskland är de inte så noga på att de är rakt. :) Efter det begav vi oss till en resturang. Där serverades en god midda. Och Hundcochen från tv4 plus vart även där. Dock råkar jag säga rakt ut. Det är han wone be cecar millan. :) He he ojsan då :)
Efter  det promenerade vi tillbaka till hotelet. Jag och marie lousie satt och snackade lite innan vi sa godnatt och gick o la oss.

 
 
DAG 4
Söndag: Sista dagen med schäfer hunds utställningen. Denna dagen vart vi riktigt tidigt uppe och och åt frukost. Då det är den dagen då det är som mäst med folk och det kan jag säga att det var också.
Och som jag alldrig har varit med om så är det verkligen stängt över allt på söndagar i tyskland, och vi som kom med 70 krs pant som vi skulle panta. Fick alls se lyckliga ut och lämna flaskorna utanför affären. 
Väl framme på arenan var det smokat med människor. En liten skvätt utställning blev det från dagarna innans bedömning. Vi tog även en promenad nere bland stånden och handlade på mig en kanon kamprulle och våm. 
Sedan började det hela först var det tikarna de höll på i 4 timmar och sedan var det hanarna. Och det höll också på i 4 timmar. Och den som vann var samma som vann förra året. 
Förmodligen kommer han inte ställas mer nu om inte avkommerna går bra. Men det var verkligen en fina hane, och man fick rysningar när  de 20 bästa sprang och det spelades musik. Fräkt var det. 
Det var även mycket fina bokaler som de fick.. JAg vill också ha hehe.. 
Efter avslutningen fick vi leta efter resturan och till sist hittade vi en mitt framför hotelet. En god pizza blev det sedan blev det bear och sedan begav vi oss upp och packade alle sammans. 

 
 
Dag 5 
Mondag: Vi var uppe klockan sex redan, frukosten serverades klockan halv 7 och efter att vi hade smaskat i oss den så begav vi oss iväg. Om inte någon skulle ha ridit på lejonen så hade det inte blivit så som det blev på hemvägen.
Det blev bara två kisse passer på vägen hem och efter att vi nåde båten blev det en snabb runda inne på ja jag har tappat namnet men där man handlar sprit. Har aldrig varit där innan men sprang igenom det på 20 min och han få ett flak cider med mig. Efter det var det bara raka vägen hem till lilla sjöbo. 
Väll hemma skuttade jag bort till mina föräldrar som hade passat Acke. Han låg och sov i soffan när jag kom och jag smög sakta fram satte mig på huk och sa hej acke. :) 
Han tittade först sedan blev han så glad så han sprang iväg och kom tillbaka och hoppade upp med tassarna på mina axlar och en massa pussar fick jag..
en kort stund efter kom kagge som hade varit och hämtat Grimm på panssionatet. Han var också så glad, ja så glad att han viste inte vad han skulle göra. Dock blev det lite spänning mellan han och acke. Då acke tyckte det var hans ställe nu efter att han hade varit där i ett par dagar. 
Efter det blev det hem och slänga in sakerna och sedan begav vi oss till malmö och hämtade isgge mannen som hade varit hos johanna. Hade hade också haft det jätte bra. Hade busat och myst med både johanna staysy virus, coffe. Han hade levt livet och det kännd jätte bra att hundarna har haft det så bra som de har de. 
Nu kommer det ta lång tid innan jag lämnar dem igen. Hade en sådan fruktansvärd ångest dagarna innan jag lämnade dem. Kräktes mm.. Ushh trammsig är man men jag kan verkligen inte vara utan dem. Det känndes som det fattas en bit av en när man var i tyskland. Men nu kommer det förmodligen ta 11 år igen innan man åker iväg eller mer. :) he he

Nej nu ska jag ta och titta på vänner och äta minna kvälls mackor sedan blir det att sova. Ska ta upp toppsi och mysa med henne lite. 

Ha en trevlig kväll för det ska jag ha. 

Vist är tröja snygg som jag hittade kunde verkligen inte låta bli den. Det är inte ofta man hittar en bild i ett tryck stånd som är så lik en egens :) så klar blev det en massa gott till hundarna. tre stora påsar vomm och en stor påse oxöron.




 


Blir ett snabbt inlägg

Det var allt ett par dagar sedan jag skrev. men jag och kagge är precis hem kommna från tyskland igår kväll. Hämtade alla hundarna där de var och sedan sov vi till 12,00 idag. Mer tänkte jag berätta om vår tyskland resa i morgon när jag har tid. För klockan har redan blivit mycket och det är dags att sova alldeles strax så jag orkar upp i morgon och börja jobba igen.

Efter att vi hade vaknat idag vid 12 så kollade jag mailen om jag hade fått något svar angående allmänlydnads kursen. Men nej, ringde i stället och de vista inget utan sa till mig att jag skulle skicka ett mail till en på klubben.

Fick som svar att nej han kunde inte hitta bland kursdeltagarna skulla vara med.. Jaha tänkte jag då får vi ta någon annan. Så vi körde och handlade och efter att kagge hade kört och jobbat så städade jag till mina ninnisar som tyckte det var jätte skönt att få rent och fint i burarna, drog över med damsugarna och packade upp.
Sedan tog jag en skön promenad med hundarna bort till mina föräldrar och sedan en promenad hem igen.

När jag kom hem var väll klockan kvart över 18 och jag vet inte varför men jag kollade min mail. Och då hade jag fått ett mail till där det stod att han hade hittat oss och att vi hjärtligt välkommna. Jag bara tittade på grimm och så packade jag snabbt tränings väskan, ut med grimm och mig körde som en dåre in till byn för att hämta ut pengar och då kommer jag på meddlemskortet. Körde hem igen och så klart skall det finnas såskoppar på vägen som ligger och slö kör, äntligen hemma springer jag in slänger saker papper över allt men hittar inte pappret.
Nehee.. In i bilen igen och det var bara 5 min till kursen började. Alldrig har jag slirat in med det gjorde jag idag, slirade min skäll in på grusvägen som lede upp till kursen. Holli shit sa jag till grimm håll i dig.
Tur nog hade inte kursen börjat. så ut så att de fick kolla grimm och vaccination och sedan gick vi igenom kursens gång, och presenterade oss.

Grimm var jätte duktig.. Han sjöng lite för de andra när vi stod still men närvi jobbade med övningarna så var han duktig, men vist hände det att han slängde ett öga..
I kursen vill han att hunden ska sitta framför och ta kontakt, och i lydnaden jag har på grimm sitter han bredvid och tittar på mig. Så det tog en liten stund innan han hajade att oki framför matte i stället.
Så nu lägger vi om lydnaden lite också..
Kommer väll skriva varje dag om vår träning. Ja det är ju inte bara grimm nu kagge som också ska gå på kurs. :)

Skriver mer i morgon. Nu måste jag lägga mig
trevlig kväll


RSS 2.0