Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Sigges föddelsedag



Det är verkligen inte klokt vad tiden går. Idag fyller Sigge mannen 4 år.
Dock trodde jag alldrig att han skulle bli så gammal när jag fick beskedet på hans höfter när han var 8 månader.
Sigge är verkligen en speciel hund. Han är nog den ände hunden som jag har träffat som föröker få så mycket gjort men ändå inte får något gjort.
Klumpig är bara för namnet också. Inte kan han gå någon stanns utan han välter eller puttar till något.
Men det är min lille Sigge det :)

Fan är så fruktansvärt glad att jag har fått ha han så många år hos mig. Fast ibland att det kan vara otroligt jobbigt både för han och mig.
Men vi har kämpat som fan, allt för att han skall ha fått et bra liv. Och jag hoppas verkligen att han har fått det.

Det låter kanske hemskt men har lärt mig otroligt mycket med denna hunden. Hur man kan gå till väga och göra med en hund som har höft ledsfel.

Sigge är en hund som fungerar med allt och alla, sällan han visar något mot en annan hund. Bara se han Och johannas Dalmatiner ihoppa är helt underbart. Två vuxna hanhundar ihoppa som leker så fint. Eller mamma lilla pappy som Sigge lägger sig ner på golvet till så att han kan leka.
Det är verkligen helt underbart.
Världens snällaste hund är han.
Älskar min sigge mannen och idag ska han få något extra gott på maten. ^^

Ingen vanlig dag idag för det är Ackes födelsedag



Godmorgon allesammans
Som sagt idag är det ingen vanlig dag för idag är det ackes föddelsedag.
Heregud min lille gammle gosse blir 8 år idag. Fan inte klokt vad tiden bara springer iväg.
Sorligt men sant man börjar märka att det inte är unge Acke längre, eller jo pigg och galen som vanligt är han, men hans vackra teckning i ansiktet börjar bli vit. Han har fått jätte mycket vit i ansiktet nu på senaste året/åren.

Har haft så många underbara år tillsammans med han och hoppas att jag får många fler.
Låter kanske hemskt men han är verkligen nr 1 i mina ögon och han kommer alltid att vara det.
Ingen stanns jag går utan min lille Acke. Och är jag hemma så är alltid Acke med mig.

Kom ihåg första dagen när mamma o eddie kom hem med han, det sa redan klick där och han sov hela natten hos mig. Jag hade tagit ner madrassen på golvet och bäddat. Där sov jag nog i en hel vecka innan jag började sova i min säng igen.

Acke är så fruktansvärt speciell, han har en sådan fruktansvärt stor personlig het.
När vi tränar kan han mycket väl avbryta själv, gå och lukta på blommer och sedan lägga sig och sola eller bara springa och göra något annat. Min galna lille Acke och jag kan bara inte låta bli att skratta när han gör så för det är min lille Acke.

På morgonen när man varknar så är han den förrsta som sitter bredvid en på golvet och små skäller och pratar för att han vill ha frukost.
Pratar man med han så får man alltid svar med ett kacklande ljud eller ett skall.
Min underbara Acke..

Mitt lilla hjärta är du Acke.. Finast på jorden.

 

Så idag ska vi till djuraffären och handla en massa gott till han. Ben och grisöra blir det, sen till kvälls mat blir det cesar i maten till tre.

Tror även att han får följa med idag och handla utan att sitta i bur, käkar han bil så gör han. Något nytt som han har kommit på nu på senaste tiden. ^^


Jävla sorteringen

Fan hatar det. Det går verkligen inte bra för mig och det.
Nu har jag en massa soper i garaget i stället som jag måste köra till tippen.
Jag får fan snart skärpa mig med det jäkla skiten.

Öppnade undervasken idag och den påsen som man slänger mat afall kom det små fluger.
Gahhh ut med skiten. Jag äter ute från och med nu så att jag slipper kasta saker. ^^

Annars blev det en underbar promenad med hundarna igår i solen i rask fart. Tungarna hängde som slippsar på dem tack vare värmen.
Kunde knappt hålla mig för skratt.
Svansjö är där väldigt många schäfrar. Och specielt en såg jag en hane jätte fin var han.
Och där kommer jag med sigge. :)
Ja sigge han är fin han också, men inte nu när han fäller och liknar snart en korthårig collie :)
Tussar som sitter här och där och bara med en liten vind så flyger de iväg :)
Folk undrar nog om han har skabb.

Men jag är stolt över mina pojkar när jag går förbi andra hundar eller tomter där hundar flyger fram och skäller ut mina hundar.
Vist alla tres svansar står som stolp skott rakt upp i luften men de lämnar inte min sida, utan bara sneglar.

Men vi har i backen här uppe en dum blandras och jackrussel. Totalt knäppa i huvudet. Och det vet mina hundar om.
Så där har det hänt att alla tre har flyget fram till stacketet. Men då har den lille fula jackrusselen flyget som ett sträck in i huset. MOhaaaaaa hehe
Nemen casandra så här kan man inte vara. Men ibland kan man bara störa sig som fan på hundägare och deras hundar. Det är igentligen synd om de hundarna får fan aldrig komma utanför den tomten. Så deras syselsättning är ju att flygga fram och göra utfall och skälla ut allt och alla som går förbi. Suck SUck

Nej ska allt borsta håret nu sedan blir det en timmes runda med hundarna innan det är dags att sticka till jobb igen.

TJaooooo


Hur fan gör man

Ja det är tur att man kommer ihåg saker. Var ju ett bra taga sedan jag höll på med blogg koder och annat. Nu försöker jag ändra färgen på texten, men har nu suttit i två dagar och försökt och det vill liksom inte ändra sig bara på förgranskningen.  Blir så trött :)

Sitter här annars med kaffe koppen i högsta hugg, tror snart att jag får en energie kick som jag brukar få när jag dricker för mycket kaffe. Men det gör inget. :) För snart ska jag ut med hundarna på långpromenad, så det ska gå undan. FÖrbränna mer än vad man äter.

Fin dag det är annars idag, solen skinner. Kan det vara så sant att sommaren har kommit nu eller är det bara ett ryck. Hmm Ja det åter står att se. Börjar väll säkert att regna senare idag.

Nej nu får jag allt slita mig ifrån dagat och gå ut. Tiden tickar iväg för att börja jobba.

Löning denna veckan. Jippii :) Det tackar man alldrig ner till. :)


Kanon!

Har verkligen varit dålig på senaste tiden att blogga här i min lilla blogg. Men det ska fanta mig bli ändring på det.
I helgen fick sigge mannen följa med på lite äventyr och det tyckte han var kanon. Dock är han en ganska jobbig hund då han är så förbannat stressad vart man än går och vad man än gör. Men efter hela dagen var det nog inen annan mer än sigge som sov så gott.
Låg utslängd på golvet och snarkade som en liten gris.

Nej nu ska det allt bli ändring på hundträningen. Nu finns det faktist inga bortförklaringar på att  jag inte hinner eller att jag inte orkar. Nu blir det hårdträning varje dag. Körde lite lydnad i lördags och med Grimm och han går kanon.
Hör och häpnad har nu casandra kommit fram till att hennes hundar behöver allmänlydnad. Är trött på att mina armar ska vara som spagetti varje gång man är ute och går.

Ha ha flummsigt det blir nu när jag skriver här hoppar från det en atill det andra.

Sigge har blivit bättre öron medecinen har gjort susen, tänkte nu till lönen köpa mig en ordentlig trimmer och raka ner han. Suck han har kommit i sin underbara fälle pariod också. det bokstavligen rinner av han hår. Men som johanna och jag brukar säga. korthårig collie.

Nej det får allt bli mer bloggande i morgon för nu ska jag lägga mig innan klockan blir för mycket.

Ha det bra


Min bil precis hem kommen. Där vart den lite skitig och nu är den ännu mer skitigare. Det finns lite att göra på den..

Det var mycket länge sedan

Vet ej om det är någon som över huvud taget läser bloggen. Men jag skriver i allfall ändå. Hemsidan händer det inte mycket på, funderar på att lägga ner den för ett taga och jobba på en snygg nya layout i stället.
Men då just nu inte är som det har varit innan och dagarna är fulla med en massa saker så vet jag ej än hur jag ska göra.
När jag får tiden för att kunna slå ner häcken och göra det.

Hus är till Salu vid intresse Maila mig
Chnchillorna är till Salu maila mig också om nu är intresserade eller har fråger.

Igår vart jag på Mh hela dagen. Planerarna var något annat men slutade med att jag gick med min gammle gosse Acke i stället. Dock var det som förväntat. Sveriges pisse nisse är han och han reagerade ingenting på något. Jo lite raktion vart det på overallen annars var det lungt med allt annat. Lite tråkigt men jag hade räknat med det.

Annars så ska jag till veterinären med sigge i morgon och göra en hel kontroll och bedömning på han. Tror bara sigge är med till Juli. Att flytta med mig tror jag inte han kommer göra. Både sigge och jag har kämpat tillsammans nu i 4 år tillsammans. tror valet jag kommer göra kommer vara bra både för mig och sigge.

Annars Grimm börjar bli könsmogen, pissar över allt han kan. Har även börjat jucka på folk, men det slutar varje gång lika tråkigt för han. Så då är det ju inget skoj..
Sedan har han väll visat lite tuff het mot både Sigge och Acke men när de väll kommer till kritan är det han som har svansen mellan benen och springer iväg..
så det blir att ta kulerna på han alldeles snart. Har bara sagt det nu i två år :)

Nej nu får jag lägga mig om jag ska orka upp i morgon en massa på jobbet nu!
Ska försöka Blogg oftare..
tjaooo

RSS 2.0