Hund, hund och hund har det varit i veckan

I denna veckan som har varit har det varit mycket hund. Mer än vad det har varit de andra veckorna.
Men mondagen började i allfall med bock jackt på kvällen.
Riktigt mysigt var det att sitta där ute i skogen och bara titta förutom alla de miljon mygger som attackerade en hela tiden. Då vi hae  viden lite fel där vi satt kom det ingen bock men i stället kom det både en ko och pintjur. Dock lite för mörkt för mig att se med ett vanligt öga.
Så när det hade mörknat begav vi oss hem utan något mer än oss själva och hundarna igen.



Sedan tisdags morgon hade jag fått ett sms från denice som bor i stockholm. Hej din mupp vill du träna hund Och bara kort efter det hade det kommit ett från robin också.
Så jag skickade tillbaka och hon rignde upp och det visade sig att hon var här nere. Helt klart sa jag :).
Så bara ett stund senare kom de hit och det blev kaffe och lite fika innan jocke kom hem. Då satte vi in hundarna i bilarna och så begav vi oss bort till först den ena BK inne i stan som inte alls var bra, hinderna var kassa och det låg precis bredvid tågbanan. NIX sa vi och in igen i bilen. Och så råkade vi köra lite fel och det slutade med att i stället för att det skulle ta 20 min till den andre BK så tog det 40 om inte mer, men det var skoj att få se landskapet :)

Väl frame var det redan en på planen som tränade hund. Men vi tog ut våra hundar och började träna hund. När han hade beget sig så plcokade vi fram agilitybanan och körde agility.
Det blev med alla olika hundar och de skötte sig kanon bra. Som vanligt ger både Grimm och Puma oss ett gott skratt med sina tokig heter men även alice lyckades toka till sig så att vi skrattade åt henne också.

Efter närmare två timmar på Bk så stack vi hem till oss igen och åt midda som pojkarna hade varit och handlat tidigare under dagen. DUKTIGA ^^

På onsdag var det samma nästan. Fick ett sms på morgonen men då jag är en riktigt trötter som sover länge svarade jag ganska sent. Men det stod att vi tittar förbi senare med fika. MUmms och jippi ^^
Så när klockan var närmare halv två som de. Då robin stack iväg efter en stund för att fixa med något så satt jag och denice och snackar som vi brukar. Ja allt mellan himmel och jord.
Jocke kom hem senare den dagen och det var spårning och sedan skjutning på schemat. Och acke som jag hade planerat att spåra med, men som är skot rädd, sa jag att vi kan inte åka till skjut banan efter det.
Så det blev att robin och han åkte och sköt och där efter spårade med hundarna medans denice och jag bestämde oss för att sticka till BK igen, fast denna gången själva :).
Vi tyckte att vi kom ihåg vägen bra, men efter att vi både hade kört för långt och kört tillbaka och gjort ett par runder runt så hittade vi slutligen till BK. Blev en massa träning både i det ena och det andra. och en massa kort som jag tänkte bjuda på här under. Riktigt bra kort blev det.

Efter Träningen stack vi till affären och handlade kvälls mat, blev mackor med en massa på lägg. Så de av slutade vi kvällen med att äta och efter det tittade vi på bilderna som hade blivit tagna under dagen.

Säger tusen tack både till denice och robin förr dessa två underbara dagar hade både trevligt och super skoj. Det får absolut inte ta så lång tid till nästa gång.

Torsdagen var en lugn dag, som jag gick och plockade här hemma hela dagen. Utforskade även stan lite gran med att hitta både hit och dit.

Fredagen var också lugn och började med att jag fick kasta mig i bilen och köra in till stan och handla foder till hundarna. Blev även en massa annat gott. Plockade och packade upp en massa låder även denna dagen. Kändes skönt men har dock ett par låder till att packa upp, funderar bara var jag ska trycka in det.
På kvällen kom Rasmus förbi med Tyson som jag ställde igår LÖRDAG.
En väldigt fin och lung kille. Som jag prövade att ställa upp lite här utanför.

Sedan var det lördags morgon. Dock hade jag planerat att komma upp mycket tidigare ur sängen än vad jag gjorde då jag hade planerat att ta en morgon promenad med hundarna. Men det blev bara stress och stress så tills slut kom vi iväg ändå i bra tid. Resan gick bra dit till utställningen fast jag var fruktansvärt åk sjuk och försökte somna till ett X antal gånger.
Dock hade jag trott att utställningen skule vara mycket större än vad den var. Men det var skoj att se alla jakt hundar. Dock bara en Tysk jackterrier som jag så. Men Slog ett öga hela tiden på Worstarna som är planerna att skffa i framtiden. En massa söta valpar var det också.
Dock var vi allesammans en aning arga då det stod att vi skulel vara där nio men det var inte förrens klockan 11 det började i heklas valpklass ring. Så vi väntade och väntade och väntade i regnet.
Både Jocke och Rasmus var nervösa men jag som skulle ställa dem var inte ett dug gnervös då jag viste hur båda hundarna skulle fungera.

Så när jag väl kom in i ringen med Hekla så kunde inte dommaren komma fram till henne då hon är fruktans svärt blygg. Och tyckte inte alls om att vara där inne, Men vi fick i allfall ett första pris då hon var den ända ö laikan i sin klass. En fin kretik blev det också. Kunde få ett HP om hon hade hälsat på dommaren. Så en massa miljö träning står det nu på schemat för den unge damen

Innan jag skulle ställa tyson han jag bort och få en kopp kaffe, dock kom jag nästan in i den vita älghundsklassen då dommaren hade misat att det var ett mellan slag.
Men strax där efter kom jag in med han. Han sköte sig kanon bra och den hunden ställer jag gärna fler gånger, jag bara ställde han och sedan stod han där, mendans domaren kände igenom honom tittade i munnen och allt.
Fick en trea på han då han var något hög och då laika klubben vill ha ner dem.
Men jag var ändå nöjd då jag promenerade ut från båda ringarna med fin kritik, en foderpåse ^^ Tokig jag är. ^^
Sedan efter det igår blev det slapp hela dagen då jag var as trött så tittade bara på film hela kvällen .

Sedan idag är det söndag och jag har inte kommit igång med något än men planerna är hundträning då det är riktigt fint väder idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0