Apportering och spår träning



Igår egnades dagen åt hundarna. det var apportering med Lotus och Sigge och så blev det blod spår till De andra hundarna.
Det började med apporterings träning Först med Lotus, tror att jocke var nöjd med träningen. Där efter blev det med Sigge som alldrig har gjort det och han sköte sig bra. vi gör det bara för skoj skull och för aktivering. Men han sköte sig bra.

Efter det stopade vi in de andra hundarna i bilen sedan begav vi oss ut till en stor mark där vi släppte dem en och en så att de fick springa av sig. De som njöt mäst av det var Bozz och Grimm, de skuttade och sprang som galningarna.
Hekla och Acke lunkade mäst runder. Men vi gjorde lite inkallningar och annat med dem.

Efter att vi hade släpt dem begav vi oss hemåt till Jockes föräldrar där vi gjorde i ordning för blod spår. Mäst var det Jocke som fixade med det medans jag stod och snackade.

Efter det begav vi oss ut och jag märkte att vi lägger på olika sätt men jockes sättungerade bra och han förklarade varför och allt under tiden.
Var ett bra taga sedan jag vilt spårade också.

Först la vi ett spår till Bozz efter det till hekla och sedan ett till grimm.
Sedan tog vi en paus innan vi gick med dem.

Vi började med grimm och han sköte sig kanon bra, dock var han en aning för het, men som jocke sa det ska vi ändra på så att han lugnar ner sig. Men han tog första vinkeln kanon bra och försvan ut i skogen och nästa vinkel gick han för bi och strax efter gjorde han en cirkel och gick tillbkaa och kom på spåret igen. Sedan närmande han sig slutet och det är så skoj för att man ser på hela grimm att han vet att han är riktigt närma. för svansen går i ett hela tiden.
En kanon duktig kille som visade upp sin klöv stolt med att skutta runder och kasta den upp i luften.
Efter det gick vi med Bozz som hade fått ett som var mer eller mindre än 700 meter långt. då jag skulle fota i början gick bra, men sedan missade jag han och lotus från skogskanten och blev vilse på var dem var. Så inga slut kort blev det. Bozz hade skött sig kanon bra och tagit spåret fint.

Hekla som bara har spårat en gång tidigare sköte sig ocks åbra jocke fick vissa en henne en gång då hon blev lite vilse på det hela när vinkeln. Men det var en helt annan teräng gemtfört med förra gången.

Så efter att vi var klara med spårning blev det mc donaldsmat i bilen och sedan begav vi oss hemåt då klockan hade blivit väldigt mycket. Så det blev bara att vi tittade genom korten och sedan gick vi och la oss.

Idag funderar jag på att köra lite agility med acke då det inte blev någon spårning för han alls igår. Så tänkte plocka fram slalom pinnarna och några hinder och träna lite kombinationer.
Men får se hur mycket jag hinner då jag måste städa och plocka här hemma också idag och jag har inte kommit igång med något.
Bjuder på lite bilder här under från spårningen och apporteringen






















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0